“Sigurno je da sam najodgovorniji, ali istovremeno nemam objašnjenje. Otkako sam počeo da radim, kao mlad trener, vodio sam preko 1000 utakmica i ovo mi se nikad nije dogodilo. A kako se osećam? Loše".
“Teško jeste, poraz treba da se prihvati i ne treba da se traže apsolutno nikakva opravdanja. Što se tiče lične odgovornosti, moja je najveća i meni je lako da je prihvatim. Sa svim svojim znanjem i iskustvom, nisam mogao da pretpostavim što će se dogoditi. Ono što stoji je da su sve to mladi igrači, daleko od svog zenita. Ovo im je velika škola za budućnost. Nemam pravo da tražim nikakvo opravdanje, ali mi nismo bili onaj isti tim koji se pripremao četiri godine".
Ivković je pronalazio reči objašnjenja za loš početak u duelu sa selekcijom Grčke i 34 primljena poena u prvoj četvrtini koja su odlučila pitanje pobednika.
“Izgubili smo neobično i neočekivano. Grci su sigurno bili bolji, ali kad kažem neobično, to znači da smo izgubili na način na koji nisam mogao da pretpostavim. Praktično smo izgubili u prvoj četvrtini u kojoj smo primili rekordna 34 poena, što mislim da se nije desilo u duelu timova iste kategorije. Ovo je ipak bila ključna utakmica, zato je teško razumeti tako loš početak. Razgovarao sam sa igračima, pokušavao da nađem razloge, međutim sad jednostavno nisam u stanju da ih pronađem. Pogotovo što smo sve tri sledeće četvrtine uspeli da dobijemo”, istakao je Ivković.
+++++++++++
evo šta je čovek izjavio.. sve mu je neobično, nestvarno, neočekivano.. ne može da nađe razloge, nije u stanju da podigne tim posle poraza tako da se to reflektuje na narednih 5 mečeva.. pri tom se služi mahinacijama kako smo dobili 3 od 4 čet. protiv grka što je egzaktan pokazatelj da čovek nije svoj.
ako iko može tu stavku da iznese kao bilo kakav argument i analizu onda definitivno nešto nije u redu s njim. samo lud čovek može da pomisli da bi grci isto igrali na +20 i na +2/3.. u prevodu ne da su se opustili i izrotirali nego im je pucao k. za rezultat po četvrtinama.