Bukvalno u skoro svakom sportu imamo osetno slabije rezultate bez Crnogoraca, stepenik ili dva nize. Jedino gde se pricalo da se to nece osetiti je bio vaterpolo, jer je bilo kvaliteta za dve reprezentacije koje pucaju visoko. I tu smo opet na par takmicenja ispastali dok nismo od 2014 krenuli da dominiramo sa Savicem.
Da ne spominjem koliko zbog kancerogene nacionalne politike, neki igraci nisu imali otvorena vrata kao drugi kada ne bi imali odgovarajuci politicki stav. Mada to su i posledice ratova i sukoba nacionalnih interesa, sto se svima ogranicavas prostor za licni razvoj zarad tudje licne dobiti. Svako da sefuje na svojoj teritoriji, a ljudima limitiras kretanje.
Imali su ti timovi i reprezentacije iz 00ih nesto sto se u kasnijim generacijama pogubilo. Mada u klupskom sportu se i nakon nezavisnosti nije u toj meri osetilo, jer je bilo Crnogoraca u srpskim timovima. Evo da imamo ponovo zajednicku fudbalsku reprezentaciju i da neki novi Vucinic zabija golove, bio bih srecan ko malo dete.
Nema CG sada neki potencijal da u vecini sportova bude ultra zajeban igrac, ali njihovi predstavnici nose kulturu sa sobom, slican mentalitet i malo drugacije ponasanje, stvori se dobra hemija u svlacionici kada stvari kliknu. Mozda i ne treba da pokidaju na terenu, dovoljno je da budu kvalitetan komad budale koja dize atmosferu. Postoji razlicitost koja se uvazava. I ne bih iskljucivo gledao po rosterima reprezentacije ko je ciji, posto na osnovu nekih prezimena, iako su rodjeni Srbiji, ne znam koja su generacija koja zivi u Sr. Poreklo njihovog prezimena vuce na jugozapad.
2001 godine smo imali 3 zlata i dve bronze u kolektivnim sportovima. Kosarka, odbojka i vaterpolo su zlata, bronze su u rukometu. U kolektivnim sportovima sigurno ne mozemo da nadmasimo ovu godinu i jedino sto bi moglo 2001 da baci u zaborav je kada par individualnih sportista u svom prajmu postave novi rekord i dodju do prvog mesta/zlata u popularnim sportovima naravno.
U mom slucaju nakon 2012, nisam nesto puno pratio dosta stvari, pa ni ne znam koju bih godinu proglasio najboljom. Ranije sam pratio puno sportova, kada je kvalitet postao dostupniji onda sam se skoncentrisao na par koji mi bas privlace paznju.