NFL Fans Serbia
Vidite SKRAĆENU verziju foruma, da bi ste videli KOMPLETAN forum, molimo Vas registrujte se ili prijavite.

NFL Fans Serbia
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Sudije

+19
Miki HOF
dr.dule
Sirko
Ljuba90
Del_Boy
Kovac
Raising Arizona
Alex71
Nixx
black & silver
T-Wolf
kb8
Peyton Manning
cooper
markosto
viking
klodovik
Danijel Lg
penban
23 posters

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Ići dole  Poruka [Strana 7 od 9]

151Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Pon 01 Okt 2012, 17:36

Sirko

Sirko
VIP
VIP

Sumnjam da je ovo bio TD, ali snimak nije 100 posto merodavan jer gol linija u odnosu na kameru nije pod uglom od 90 stepeni, mislim da je to na snimku uocio sudija i odlucio da veruje onom sudiji koji je proglasio TD. Ako nije TD jaako, jako malo fali... Bilo kako bilo, vazno da nije bilo velikih posledica ovom sudijskom odlukom.

Britva? Kakva bičarka? Nije skretničar nego ašov.
https://www.facebook.com/Zoka86

152Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Pon 01 Okt 2012, 17:50

penban

penban
Moderator
Moderator

robert de niro ::Sumnjam da je ovo bio TD, ali snimak nije 100 posto merodavan jer gol linija u odnosu na kameru nije pod uglom od 90 stepeni, mislim da je to na snimku uocio sudija i odlucio da veruje onom sudiji koji je proglasio TD. Ako nije TD jaako, jako malo fali... Bilo kako bilo, vazno da nije bilo velikih posledica ovom sudijskom odlukom.

Slazem se sa svim, ali pogotovo sa ovim boldovanim... Mada moglo je svasta da bude, ipak je u pitanju Detroit koji se x puta izvukao...

Meni je velika greska ono hvatanje Dzimija protiv sironja. Vidi se da nije kompletiran pas.
Negde sam video da se ljudi zale da Toma nije istrcao za TD, vec da je zustavljem malo ispred (koleno dotaklo podlogu).

Normalno je da bude gresaka, ko radi (pogotovo sudi) on i gresi, ali mnogo manje DPI, mnogo manje nervoze i dosta bolje vodjenje utakmice u ovom kolu nego u prethodnim

2014 SERBIA FANS KEEPERS LEAGUE CHAMPION
2019 NFLFS VETERANI CHAMPION

153Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Pon 01 Okt 2012, 19:44

Ljuba90

Ljuba90
NFL Star
NFL Star

Jedno je sigurno - ima mnogo manje zutih zastavica na terenu.

Meni je to dovoljno Very Happy

154Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Pon 01 Okt 2012, 23:22

klodovik

klodovik
VIP
VIP

robert de niro ::Sumnjam da je ovo bio TD, ali snimak nije 100 posto merodavan jer gol linija u odnosu na kameru nije pod uglom od 90 stepeni, mislim da je to na snimku uocio sudija i odlucio da veruje onom sudiji koji je proglasio TD. Ako nije TD jaako, jako malo fali... Bilo kako bilo, vazno da nije bilo velikih posledica ovom sudijskom odlukom.

o tome pričah svo vreme...kada glavni sudija ne može da sa snuimka vidi pod potrebnim uglom, sigurno će poverovati kolegi sa linije. Razlog je i to što se te sudije (međusobno) jako dobro poznaju i zato i veruju jedan drugome...
Ipak, sudijska krivica postoji. sudija u studiju (koji je u stalnoj vezi sa glavnim) je pre početka utakmice morao da proveri postavljenost kamera (odnosno uglove istih) preko monitora upravo zbog ovakvih situacija. za one koji baš nisu mnogo upućeni, te kamere (sudijske) nemaju nikakve veze sa TV kamerama za prenos utakmice, ali se iz studija uvek mogu koristiti kada su sumnjive situacije i to "zatraže" TV voditelji.

Sudije - Page 7 Img_2015

155Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 02 Okt 2012, 08:38

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Bila je situacija na utakmici SF vs. Jets kada je Holmes uhvatio loptu, a onda pao od bolova skoro u nesvest, kao da su pukle tetive, mada prvi snimci pokazuju da nisu. Igrač SF je pokupio loptu i odneo je za TD.

Malo drugačija situacija je bila na Cli vs. Bal kad je Kribs od udarca kada je vraćao punt ostao da leži nekoliko minuta, ne sekundi već minuta bez svesti. Bal je dobio fumble na 15-20y protivnika.

Trebalo bi malo liga da se pozabavi pravilima u nekim ovakvim situacijama, posebno u prvoj. Jednostavno nije u duhu igre, a ekipa em ostane bez igrače, em bude kažnjena sa TD. Nekako je to protivno duhu igre.

156Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 02 Okt 2012, 11:10

penban

penban
Moderator
Moderator

Zasto je Holms pusti loptu. Izgledalo je da je namerno dodao loptu igracu SF

157Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 02 Okt 2012, 11:13

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Ligamenti stopala mu otkazaše i od bolava pade i on i ispusti loptu.

158Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 02 Okt 2012, 11:16

penban

penban
Moderator
Moderator

Odkud sudija to da zna. Prekid utakmice, akcije zbog povrede ne posstoji ni u kosarci, a glupo je naknadno brisati akciju

159Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 02 Okt 2012, 11:20

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Složeno je pitanje.
Ali mi nekako nije u duhu igre.
Vidi se ako čovek recimo padne bez kontakta od bolova.
Sve češće pucaju tetive i ligamenti... ranije nije bilo tako.

160Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 02 Okt 2012, 15:49

Ljuba90

Ljuba90
NFL Star
NFL Star

Zanimljivo je to markosto,ali prilicno sam siguran da bi simulirali na sve strane. Jbg.

161Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Sre 03 Okt 2012, 09:08

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Po ovom novom dogovoru sa sudijama, biće napravljen komitet u kom će bit ex sudije koji su bili vrhunski, GM klubova i još će biti tu ljudi da unaprede suđenje. Mislim da je to dobro, ako neko može nešto da smisli to su oni.

162Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Sre 03 Okt 2012, 09:25

klodovik

klodovik
VIP
VIP

markosto ::Po ovom novom dogovoru sa sudijama, biće napravljen komitet u kom će bit ex sudije koji su bili vrhunski, GM klubova i još će biti tu ljudi da unaprede suđenje. Mislim da je to dobro, ako neko može nešto da smisli to su oni.

Za ovaj sport je karakteristika da se oni koji definišu pravila (NFL- vlasnici klubova, NCAA-treneri), obično dogovore neposredno posle sezone za predhodnu. Sudije su tu samo da primenjuju ono što je dogovoreno (što se tiče izmemne i dopune pravila). problem koji je nastao nije problem pravila i njihovih tumačenja, već problem finansija (što je takođe moralo da se dogovori mnogo ranije). to je rezultiralo štrajkom i dovođenjem sudija koji nisu toliko kompetentni da bi suđenje bilo kvalitetno. Kada je NFL shvatio da je pogrešio- sezona je već počela, a pritužbe (osnovane i one druge), padale su na sve strane...
mislim da će ovo biti dobra pouka svima i da se takve stvari više neće događati...
a što se tiče samih pravila, ona su takva kakva su dogovorena. tipična razlika jednih i drugih je u primeru završetka akcije. Ako igrač u NCAA padne (iz bilo kog razloga), akcija se smatra završenom, dok u NFL-u igrač mora da bude oboren. Ako je pao sam, protivnički igrač mora da ga dodirne kako bi to bio kraj akcije. Međutim, mnogi treneri to zloupotrebljavaju, pa svojim defanzivcima izričito naređuju da se moraju baciti svom silinom naigrača koji je na zemlji, pa zato i ne čudi što je toliko povreda. kada bi se takvo ponašanje smatralo kaznom (a opet to mogu da dogovore samo vlasnici klubova), smatram da bi ovaj sport dobio mnogo na fer-pleju...
Ovo je samo jedan od primera...

Sudije - Page 7 Img_2015

163Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Sre 03 Okt 2012, 09:31

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Mislim da je i u NFL-u pre 20ak godina isto važilo pravilo da ako igrač padne, akcija se završava...

Lep ti je predlog Smile i u pravu si. Zaista se udara svom silinom po igraču koji je na zemlji. Potpuno nepotrebno.

164Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Sre 03 Okt 2012, 14:57

klodovik

klodovik
VIP
VIP

markosto ::Mislim da je i u NFL-u pre 20ak godina isto važilo pravilo da ako igrač padne, akcija se završava...

Lep ti je predlog Smile i u pravu si. Zaista se udara svom silinom po igraču koji je na zemlji. Potpuno nepotrebno.

pogledajte malo starije utakmice i videćete i sami. igrač padne, protivnik ga preskoči i samo ovlaš pipne prstima...sada toga nema, zaleću se ko volovi, čak i par sekundi posle zvižduka sudije (šatro, nije čuo pištaljku, a nije mogao da se zaustavi...
Za tako nešto u NCAA se zna- kazna nesportskog ponašanja i 15 jardi kazne. Ako isti igrač ponovi isti ili sličan prekršaj, sa drugim nesportskim leti napolje bez pardona...
pre par godina jedan igrač Mičigena, nezadovoljabn sudijskom odlukom, tom sudiji priđe i sasvim ga ovlaš zakači prstima koliko je mahao rukama i vikao. Sudija zavitla zastavicu, prekršaj od 15 jardi i njegovo isključenje. Epilog. disciplinska komisija ga kaznila sa četiri utakmice neigranja...ali, za isti prekršaj kažnjen i trener (nesportsko ponašanje, ali bez isključenja9 jer je odmah uleteo u teren. doduše, on nije imao bilo koji kontakt sa sudijom, ali njegovo mesto je iza linije i tamo mora i da ostane...
Ne znam da li ste primetili da prostor za rezervne igrače je posebno obeležen (boks)... kada igrači (makar i jedan) izađu iz istog, sledi opomena, za sledeći put kazna od pet, pa od deset i na kraju svako izlaženje igrača- 15 jardi...da vidiš kako se na klupi svi smire kao bubice i niko ne sme ni da pisne...
Psovanje takođe kao i izlazak iz boksa (verovali ili ne čak i za psovanje igrača sopstvene ekipe)...

Sudije - Page 7 Img_2015

165Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Sre 03 Okt 2012, 15:06

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Sećam se da mi je tamo početkom 90ih komšija objašnjavao kako to nije ragbi i da igrač može da klekne i prekine akciju. Davno beše, malo se znalo tada o am. fudbalu.

To nisam primetio, verovatno zato što i zato ne izlaze Very Happy

166Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Sre 03 Okt 2012, 17:24

Srbistuta

Srbistuta
MVP
MVP

Ovo za overavanje igraca na zemlji je na mestu i slazem se u potpunosti ali neke stvari, kao sto su izliv emocija na neke od odluka ili preterano radovanje su sastavni deo igre.
Igra je takva, nabijena adrenalinom i emocijama, igraci nisu roboti i ako se nekom izderas u lice nakon sto si ga pregazio ili zadao dobar udarac, ja tu ne vidim nista lose.
Problem sa sudijama je sto mnogi nisu igrali football na nekom nivou da bi razumeli takve stvari.

167Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:11

Srbistuta

Srbistuta
MVP
MVP

168Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:19

markosto

markosto
Hall of Fame
Hall of Fame

Nisam baš ukapirao... Da li su spot the ball ili su svirali nešto...
Ili je bilo nešto fantomsko Very Happy

169Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:21

Srbistuta

Srbistuta
MVP
MVP

Deluje da je hvatac barem pola jarda short za 1st down sto bi bio 4th down.
Posto je bilo ispod 2 minuta nema challenge-a a niko iz "komisije" nije zaustavio igru da pregleda snimak.

170Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:24

cooper

cooper
MVP
MVP

ov zuta linija nije zvanicna. na samom pocetku klipa se vidi da je zuta linija na 43 jarde od end zone, a posle kad ovaj napravi hvatanje zuta linija se pomerila za pola jarde. tako da ovde nista nije usmnjivo. dobra odluka sudija. mozes jedino da dovodis u pitanje spot of the ball

171Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:30

Srbistuta

Srbistuta
MVP
MVP

El si slep ili sta
Sudije - Page 7 1783b6a39536bb95ec48_1
Short
Sudije - Page 7 ZmKwM

i ako pogledas malo bolje prvu sliku, marker je iza zute linije na 43 jarda.

172Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:33

cooper

cooper
MVP
MVP

da tebro slep sam. jel ti vidis gde je zuta linija na prvoj slici a gde na drugoj? pogledaj klip do kraja pa vidi gde je lopta postavljena? lopta treba samo prednjim delom da predje marker sto je i uradila. ne bi se o ovome ni pricalo da je zuta linija postavljena gde treba da bude.

173Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:37

Srbistuta

Srbistuta
MVP
MVP

znam ja sta ti pricas, zuta linija treba da bude na 43 sto na drugoj slici nije ali ti verovatno imas neki super vision i vidis da je lik uzeo 1st down jer na drugoj slici definitivno izgleda da mu fali barem pola jarde do 43 za 1st.

174Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:46

cooper

cooper
MVP
MVP

barem pola jarde? preterao si. sudije nikada ne postave loptu savrseno. mislim da su pogresili za manje od 10 cm, ako i toliko uopste. zasto nije bilo merenja ne znam? to je greska. ovaj vas nije ni mogao da trazi celendz.

175Sudije - Page 7 Empty Re: Sudije Uto 16 Okt 2012, 11:48

Srbistuta

Srbistuta
MVP
MVP

-ne moze celendz ispod 2 minuta
-favorable spot za raiderse samo tako, ovo je moralo da se pregleda.

Sponsored content

Nazad na vrh  Poruka [Strana 7 od 9]

Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeći

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu