Mos Def :: Zver ::
I ja sam ranije bio protivnik, ali sve više i više naginjem ovako nekom stavu. Pogoto što mi ovde nemamo ništa protiv da angažujemo igrače koji su rođeni u drugim državama ako su srpske provenijencije, ali ako nije Srbin, onda je no no....malo mi to licemerno.
Pa ti igraci imaju neke veze sa Srbijom. Ne bi nija uzimao neke sto im je cukundeda Srbin a on danas ne zna rec srpskog ali neka skorija veza sto da ne. Na primer Doncic, deda mu sa KiM otisao sedamdesetih, i danas rodjeni brat tog dede zivi dole, on prica srpski znaci veza postoji i trebao je da se zove samo sto smo ga ispustili. Bolje na tome da radimo, da nam se takve stvari ne desavaju a ne da zovemo amere samo da bi uspeh napravili.
Nadam se samo da ste vas dvojica sa tim stavom u manjini
EDIT: Inace, taj deda mu se zove Srbobran
Cale mu igrao sa Slogu iz Kraljeva, i za nasu repku '90.tih.
JBG ista prica sa gomilom tih ex-YU igraca.
Zapalili negde preko, tamo se izradjala deca, i pola ne zna gde je Srbija.
Sto se tice Spanije, a ova prica obuhvata i EU/EL.
Ide ovako, svaka EL ekipa mora da 10-20% godisnjeg budzeta ulozi u mladje selekcije, to je zakon.
I onda imas Real sa budzetom od 80mil jedne sezone, i 8-16mil evra te godine samo za mladje selekcije.
Druga stvar, je EU pasos ili status komunitarca, tj kosarkaskog drzavljanstva gde igrac ako zaigra za recimo Real mladje selekcije pre 14 rodjendana, i tu ostane jos 3 sezone mislim, ne racuna se kao stranac, tj nema status importa, iako je recimo Slovenac, Srbin, Gabonac...npr.
Odatle dolazimo do Doncica, Nakica, Vukcevica, Jovicica, Pavle Stosic i sl....Garuba i ostali za koje nikada necemu cuti.
Real i EL ekipe, i Spanci pogotovu, dovode sve sto mogu da je mlado i talentovano iole, jer im se isplati. Posle im tutunu pasos i kraj.
NPR Iljasova, Mirotic, Garuba, i ostali domaci stranci.