Jbg malko kasnim, ali taman je sada gotovo I SB pa da se skroz prebacimo na ovu temu...
Ovogodisnja klasa WR je mozda I najjaca ikada...jeste da su medju najboljima igraci koji ranije izlaze na draft, ali I medju seniorima ima mnogo dobrih igraca koji bi na proslogodisnjem draftu mozda I prvu rundu dohvatili...
Na senior bolu iznad svih se izdvojio Denzel Mims...visok hvatac koji hvata 50-50% ali je sada pokazao da moze I dosta ruta da trci...pozitivne utiske su ostavili I KJ Hill, Van Jefferson (koji sjajno trci rute), Chase Claypool (koji ako nabaci koju kilu moze da predje na poziciju hvatackog TE), Colin Johnson (jos jedan visoki hvatac I red zone pretnja)...
Problem kod procene kvaliteta WR je sto je 5 najboljih senior CB otkazalo ucesce I ovi koji su se odazvali su realno prejadni I pitanje je koliko su dali laznu sliku o kvalitetu WR...
OT su bili manje vise uzasni izuzev Josh Jones sa Houstona koji je sjajan tehnicar, brz , agilan I koji ima sanse da bude pik prve runde...tu je I neki Brunch sa neke male skole koji se dobro pokazao I moze da bude pik srednjih rundi, kao I Alex Taylor koji je jos uvek sirov I los ali ima neke bolesne fizikalije, I neki nestvarno veliki raspon ruku...
Od unutrasnjih OL, centar sa LSU Cushenbery se najbolje pokazao skoro sigurno obezbedio sebi da bude biran u prva dva dana, tj vrlo verovatno I u drugoj rundi...dobar je bio I njegov saigrac OG (mislim da je Damian Haris jbg iz glave pisem pa mi ne zamerite ako omasim neka imena), koji je raznosio u igri trcanjem pogotovo na utakmici...npr Nick Hariss centar sa UW je bio jako los u 1 na 1 (prelagan je iako je odlican tehnicar) I skoro sigurno je ozbiljno pokvario svoje sanse na draftu...
Adam Trautman je bio sjajan I bez obzira sto je igrac male skole je pokazao da moze da se nosi sa momcima sa prestiznih univerziteta I moguce da ce biti prvi birani TE...ima sve , I hvata I odlicno blokira...
Od RB najbolji je bio Joshua Kelly kako na treninzima tako I na utakmici ...on je RB koji odlicno hvata lopte I prilicno je brz...
Medju defanzivcima u prva dva dana (pre povrede) ubedljivo najbolji utisak je ostavio Javon Kinlaw (DT slican Chrisu Jnesu) I on je skoro siguran top 15 pik...realno je top 10 igrac ali zbog QB I ekipa kojima su OT neophodni mozda padne do 13,14 pika...
medju pas raserim ase izdvojio Bradley Anae(na tekmi je bukvalno silovao leve teklove, Trokmortona I jos jednog) ali on ima prekratke ruke I nije nesto brz tako da cemo videti koliko ce mu kombajn naskoditi...pik 2,3 runde...
Tu je I Josh Uche...on je neki SAM/LEO tip igraca...na SB je pokazao da moze da igra odlican coverage na TE a izuzetno je brz I jak...fali mu visine za klasicnog edgea...isto pik 2,3 runde...
Jedan od pobednika je Kyle Dugger SS/LB sa neke presmesno male skole,,,fizicki frik, koji ce da pocepa kombajn I koji je odlican bio na SB...ima izmedju 215/225 lbs a kaze da ce trcati ispod 4.4. I da ce nesto bolesno skakati...
Bilo je par DT koji ce biti solidni za rotaciju u NFL, a ajde neka bude da se medju njima izdvojio Nevil Gallimore, kanadjanin koji ima odlicne fizikalije...
Od CB ne bih nikoga izdvajao jer su sve to pikovi kasne trece runde I nize...
I od QB, Justin Herbert je potvrdio da je talenat I da ce biti visok pik, a Jordan Love da moze svasta da baci , kako u pozitivnom tako I negativnom smislu...ja mislim da ce neka ekipa izrizikovati sa njim jer ako ubode bice to dzek pot...
Mislim da ove godine nece biti ni blizu pikova prve runde kao prethodne...
Herbert, Jones, Love I Kinlaw...CB Fulton koji nije ucestvovao I mozda da se uvuce neki WR (Ayuk koji isto nije ucestvovao ili Mims) I eventualno centar Cush (Sijetl je tu potencijalni kupac) ili ovaj Uche ako neko misli da moze da igra sva tri dauna (I za njega mislim da je zanimljiv mojima kao pik prva dva dana)...
Underclasmani ce popuniti prvu rundu ove godine...