Aj da malo prokomentarisem dosadasnji tok sezone...u principu ono sto sam pisao se za sada ispunjava, mada se ni tada a mozda ni sada mnogi ne slazu sa mnom...
Nas napad je po DVOA najbolji napad lige pasom...ukupno smo treci a ne racunajuci prvo kolo smo drugi napad lige po DVOA...
Poslednja tri kola RB nam trci 100+ jardi...
Wilson je trenutno najbolji igrac lige (da, mislim da je za nijansu bolji I od Mahomesa koji ce svakako jednog dana biti bolji od svih koji su do sada igrali ovu igru)...
Loket je verovatno I najpotcenjeniji WR u ligi I on I Vilson su brutalan tandem...
Disli je igrao nerealno dobro do povrede I mnogo ce nam faliti...on je zamenio Boldvina u seam rutama I koliko je bio dobar bloker toliko je I kao hvatac doprinosio neocekivano mnogo...
Pored Loketa, imamo jos par talentovanih I za sada prosecnih igraca u Mooru i Metkalfu kao I nesto starijem Braunu a tu je i Turner...I vise nego solidan WR korpus...
RB Karson , nakon prva tri kola gde je imao tri fambla igra mozda I na najvisem nivou od svih RB-ova u ligi...verovali ili ne on ima tri utakmice sa 100+ jardi nakon kontakta...mislim da sam video da se to nikada do sada u istoriji nije desilo...
Taj podatak koliko je dobar za Karsona toliko je los za OL...
To je deo tima od kog sam ocekivao vise I koji nije ispunio ni moja a ni ocekivanja sijetlove javnosti a verujem ni trenera I menadzmenta kluba...
Brit je 12 najplaceniji centar lige a igra kao da je top 5 najgorih...Ifedi je svakako u donjoj polovini lige kada su OT u pitanju...
Fluker I Iupati igraju toplo hladno...
Cak je I Braun (koji je povredjen I pitanje sta ce biti sa njim) vidno losiji nego prosle sezone mada je I kao takav nas ubedljivo najbolji linjas...
E sada nakon povrede Flukera u prvoj cetvrtini protiv Remsa u igru je usao pik pete runde iz 2018 Jones (koji do te utakmice nikada u zivotu nije igrao garda vec iskljucivo tekla) I bukvalno pokidao...I to ni manje ni vise nego protiv Donalda...a protiv Braunsa je bio jos bolji...
Na zalost Fant, koji je protiv klivlenda igrao umesto Brauna nije bio ni blizu tako dobar I od ukupno 16 dozvoljenih pritisaka na Vilsona on je kriv za 8...ne samo sto je on bio los kao LT nego ga nismo imali kao 6 OL , gde je on sjajan I mnogo nam donosi u igri trcanjem...
Videcemo sta ce biti kada se Fluker oporavi (ko ce dobiti ulogu startnog RG), da li ce se Braun oporaviti I ako se ne oporavi da l ce mozda Jonesa na LT (to mu je primarna pozicija ) a Fanta nazad na 6 OL (umesto njega protiv CLE je to igrao centar Hunt I bio je ocajan)...
Sve u svemu napad je medju najboljima u ligi (mozda sam cak bio I skroman kada sam rekao da je TOP 5) a o odbrani cu malo kasnije...