Pocela je EPL liga! Konacno.
Za iskrene navijace Arsenala koji se jos uvek nadaju necemu
(i Sizif se nadao da ce izgurati kamen na vrh brda),
jos vise od dve nedelje nade da ce
izlapeli matori francuski buljas Dundo Maroje gosn' ARSEN WENKER
poceti da koristi mozak i da pocne da kupuje igrace koji fale ekipi
da bi mogao uopste da se plasira u sledecu Ligu Sampinjona i
zadrzi osmeh gazdi (Ridjobudjavi Sten Kroenke),
mutavi Chief Executive Officer - Ivan Grozni Gazidis i ostalu bulumentu iz Arsenalovog borda i shear holderse Arsenalovih deonica,
ali ... DEJA VU!
Poceo je tako sto je kupio svajcarskog sipca Granit Hxaku pre evropskog prvenstva
(i u prvoj utakmici ga drzao na klupi?????
i uveo ga u drugom poluvremenu, a poceo sa musavim egipcaninom Elneny-jem), pa japanskog mladog junosu i boltonovog klinca Holdinga i nista.
Da nam fali makar jedan cestit CB
(i pre povreda Pere iz DDR-a i Gabriela koji nisu cestiti CB nego za grejanje klupe)
nije se pretrgao dok nije shvatio da protiv Liverpoola ce imati stoperski tandem koji ima isti broj godina kao ja (41) i ni kurca iskustva,
pa poceo panicno da tvrdi pazar sa Shkodranom Mustafijem (koji se slozio sa licnim uslovima da predje, ali mislim da ce predsednik Valencije da zatrazi mnogo vece obestecenje nego sto je i hteo pre pocetka utakmice sa Liverpoolom (ja bih na njegovom mestu trazio makar 40 % vise nego pre), a o sagama i pisanju mogucih transfera za potencijalne napadace necemo...
Znao je i pre pocetka Evropskog prvenstva da je Welbeck sjebao koleno, da francuski zir ce biti umoran i da nece poceti prvenstvo EPL (kao ni buljooki Ozil i Kosijelni) i da na klupi ima Akpuma, i nista (Jaja Sanogo se ne racuna) plus sto ne moze Ziru sam treba jedan doooobar spic ali... Probao da kupi Wardyja koji ga je odjebao (
) i ostao u Lesteru, kupicemo Higuaina, ta skup je ( i kupi ga juve), ta kupicemo Icardija, ta Morata, ta Lacazette-a (za njega je ponudio 29 miliona funti sto je premalo) itd... Za prvu utakmicu je zrtvovao Ramzyja (nije ga ni trebalo stavljati u igru, nego ga odmoriti zbog evropskog prvenstva i naravno covek povredi zadnju lozu), pokusaj da Alex Sanches igra usamljenog spica, ...
Wenker nema viziju, nema ni znanja kako da ekipu izvuce iz kolapsa jer mentalno ne zna da ih pripremi, nije cak do pre dva dana ni znao koga da stavi za kapitena, samo sere kako su transferi igraca otisli nebu pod oblake ( A Arsenal jedino pozitivno posluje od svih klubova i ima keeeeeeeessssssssaaaaaaaaaaaa!) a ostali klubovi se pojacavaju stravicno. Ako ove godine Wenker ne ode iz kluba, ozbiljno razmisljam da vise nikada ne navijam za Arsenal, jer cak mi se i zena smeje kada me gleda kako psujem dok gledam prenose i kaze mi da sam budala (sto je delimicno i u pravu). Jedino sam siguran da ovogodisnja EPL ce biti najludja u istoriji i da ce biti strasnih utakmica.
Jos uvek se nadam da ce na kraju ove sezone Wenker otici u penziju, kupiti vilu na Mikonosu i imati harem mladih pedercina koji ce mu razbijati bulju i prestati da se pojavljuje u javnosti, toliko mi se zgadio!