Pobedili smo najjacu ekipu koja igra u barazu u gostima, jos smo mogli da resimo to u 90 minuta. Najeca fora jeste da smo mi od njih bili bolji bez Kostica, Milivojevica i SMSa. Doduse ova dvojica jesu usla oko 80og, mi smo do tada mogli da vodimo.
Ako EP igraju Finska, Ceska i jos par ekipa koje su izvukle slabije grupe, ne zasluzuju vise da se nadju od nas na EP. Ovaj baraz malo i kompenzuje zreb za kvalifikacije, pa ko se snadje. Ne mogu se otmem utisku da bi Norveska u bilo kojoj od preostale tri grupe bi sada bila na mec od plasmana na EP.
Presudilo je iskustvo igranja jacih utakmica na reprezentativnom nivou gde smo mi bili u prednosti. Do Edergarda i Halanda, Norvezani su bili apsolutno irelevantni. Imaju potencijal da budu ono sto je sada Poljska, pa i bolje od toga. Kako smo mi sinoc dobili Norvezane, tako smo se mi nasli u istoj poziciji kad smo igrali protiv Rusa, a slicno ce biti i protiv Hrvata ako se ukrstimo. Fakat dosta znaci kada vezes kontinuitet u reprezentativnom nivou koji mi nikako da uspostavimo.
Evo recimo Rusi, jedina takmicenja koja nisu igrali u poslednjih 20 godina su EP 2000 i SP 2006 i 2010.
LN bas omogucava da se ukrstimo sa repkama slicnog ranga koje zaobidjemo u kvalifikacijama, pa nam svakako te tekme mogu dati realniju sliku o nasem timu od one kada igramo kvalifikacije. Oba takmicenja su komplementarna.