Šta reći posle ovakve utakmice... Bruka je izgubiti u regularnom delu 38:7 a kamoli u Divisional-u, i to od najogavnije, najodvratnije i najiritantnije franšize u svim američkim sportovima (uz ove koji uskoro igraju protiv SF). Pocepali su nas na svim poljima, več posle 1/4 je bilo gotovo, ali ajde, ispoštovao sam ih do kraja, jebeš spavanje, pre dočekaš Halejevu kometu nego naš PO.
Lako je biti general posle bitke ali mislim da je Martindale pogrešio što nije radio ono što radi cele godine a to je blitz. Od toga je odustao protiv Minesote jer smo konačno bili prvi put kompletni u odbrani od početka sezone i kapiram da je on tokom sezone pokušavao da krpi te izostanke tim sistemom odbrane ali kada napraviš 3 pritiska za 55 min igre onda vidiš koliko si nemoćan. Ovako, izvrši pritisak, rizikuj big play ali zato kad par puta uhvatiš na frku Hurts-a, ko zna šta je moglo da bude.
Da budem iskren, lakše mi pada ovakav poraz nego da smo izgubili nekim field golom u poslednjoj sekundi ili da je bilo gusto. Ono što je loše je što smo u ove 3 utakmice ove sezone protiv "njih" videli koliko smo daleko i to nisu dobre vesti.
Sve u svemu, da nam je ovo neko ponudio na početku sezone svi bismo prihvatili oberučke, neverovatan rezultat, ući u top 8 u NFL-u sa svim problemima koji su nas snašli, raspad ekipe i sistema, povrede, stvarno je Daboll ispao mag. Sada ide dalje dokazivanje, sve ispod PO sledeće sezone je neuspeh tako da očekujem izuzetno aktivan FA (pogotovo jer su nam par ključnih igrača UFA), na draftu bih u prvoj rundi sigurno uzeo WR, u drugoj LB, to mi je ono baš pod obavezno. Videćemo, još ćemo pisati i pričati o offseason-u.
Dakle, ova sezona čista 10-ka za sve, svaka čast, sad se podigla lestvica, nema stajanja.