Malo kasni izvestaj sa Festa, al evo ga, 6.godinu za redom
48. FEST
A Vida Invisível
Film od kog sam imao najveca ocekivanja, a sad mi je tesko da kazem da li je ispunio. Svakako je odlican, gluma, radnja, kamera, sve. Moram ga odgledati uskoro opet, a glavni razlog je to sto sam bio jako dekoncentrisan prvih 45min. Prvo je kasnio preko pola sata jer je jedna glumica bila gosca, pa je ona pricala na sceni, a zatim i veoma zagusljiv Dom Sindikata, pa mi je bas bilo jako tesko da pratim radnju. Zato konacno sud kad odgledam jos jednom. Vidim da je film na kraju pobednik Festa.
You Will Die at 20
Prvi put da gledam sudanski film, mada to i nije cudo, jer je ovo tek 8. sudanski film ikada, a prvi ovog rezisera. Gledano iz tog konteksta, film je za Oskara. Zanimljiv je, nesto skroz drugacije od nas, vredi pogledati.
Just 6.5
Jako volim iransku kinematografiju, a i Payman Maadi, pa je ovo bio lak izbor. Tezak film, mnogo vizuelno teskih scena, dobar naravno.
Mientras dure la guerra
Neocekivano, al na kraju mi je ovaj film najvise legao od svih. Za Unamuna sam samo cuo, nisam ga citao, ali celokupan film je bas zanimljiv, odlican snimljen, gluma. O tom peridou, usponu Franka, Unamunu koji je najveci spanski pisac tog vremena uz Lorku itd.
La odisea de los giles
Klasican feelgood flm sa dosta klisea, ali posto je argentinski i glumi Darin, onda mi je bio dobar. Da je americki, ne bih odgledao sigurno.
Apocalypse Now
Taj film mi je na listi bukvalno od kad sam poceo da gledam filmove ozbiljnije. I sad mi se ukazala prilika da ga gledam u bioskopu i HD rezoluciji, posto je to neka nova verzija, "Final cut". Valjda je Kopola pravio mnogo cutova, al ovaj je zavrsni. Produzen je pola sata otprilike. Fantastican film, jasno mi je zasto je kultni. Mozda mi je kraj bio malo naporan, koji je valjda i najvise produzen. Ostalo sve prva liga.