Boris Karaicic ::Midwest timovi su legendarni nfl timovi....bearsi,broncosi,chiefsi....mislim da ti racunica jeste logicna ali ne u narednih 10 do 15 godina...ako se pojavi neki novi Mahomes sve prognoze padaju u vodu
Meni je Midwest najomiljeniji region, tu nije nikakva tajna i veoma mi je drago sto se KC desio Mahomes.
Ova prica se vise odnosila na Detroit i njihova cetiri fransize.
U americkim okvirima tesko mi je da posmatram stvari duze od 10 godina, zato sto nova decenija znaci drugo doba za te gradove i moze da dodje do vecih varijacija. Prosla decenija je do neke mere bila u znaku Klivlenda iako su izgubili dosta finala. Najveci gradovi su u stanju da izbace vise timova na vrhunskom nivou, dok ce lupam i Midwestu svaki grad ce imati nesto i to ce da se raspodeli ali tesko da ce moci jedan grad da spoji vise od dva uspesna tima. Za vecinu je i jedan tim puna kapa.
Do neke mere kako se gde zivi je i demografija, Cikago i Detroit beleze mali rast ili su u minusu, dok se drugi gradovi uvecavaju barem 5% u odnosu na period od pre 10 godina. Klivlend i Pitzburg su isto u minusu. Trenutna je situacija je sto si blizi obali ili nekom od epicentra u SADu, postoje bolje sanse za ekonomski prosperitet. Zato imas jednu Filadelfiju koja je u plusu, a Pitzburg koji je sa druge strane Pensilvanije u minusu. Jedino je u celoj prici izuzetak Teksas, ali su oni drzava za sebe.
Niko srecniji od mene ako se dese novi ekonomski talasi koji ce da ojacaju unutrasnjost i da smanje postojeci disbalans. To bi znacilo da bi postoji veca neizvesnost u americkim sportovima.
Volim generalno da ispratim i NFL i NHL, NBA mi se najmanje svidja ali vise stvar navike. Za MLB me mrzi da se budim i nisam nasao dobitnu formulu kako da ispratim.
Vec par meseci razmisljam kako da uklopim koledz fudbal, ali ne znam koliko ce da me drzi.