Moj mock draft za danasnji dan, posle kombajna i svega. Naravno samo prva runda.
1. - Johnny Manziel, QB
Naravno, ovde dolazimo do podele 50:50 da li je on uopste vredan NFL-a. Moje misljenje je da se pokazao dovoljno da bude prvi pik, ceo zivot igra fudbal u Teksasu, tako da ce ga Hjuston po mom misljenju uzeti.
2. Od :STL: Jadeveon Clowney, DE
Ovaj igrac je stvarno veliki talenat, ali ga nece uzeti Hjuston jer ima sasvim solidan DL. Atlanta je rekla da je spremna na trejd tako da je ovo realan scenario. St. Louis je ovaj pick dobio takodje trejdom sa Redskinsima tako da mislim da ce ga i sami trejdovati ako Altanta ponudi nesto lepo, a verujem da hoce.
3. Blake Bortles, QB
Najsigurniji potez ako mene pitate. Ko god bude draftovao ovog coveka nece da pogresi. Najkompletniji rookie sa najmanje rizika.
4. Jake Matthews, OT
Tim koji je veci deo svojih problema resio u prva 3 dana FA. Ja smatram da nece uzeti QB-a u prvoj rundi jer, ako mene pitas, treba da ucvrste vec solidnu OL. Bice krajnje dominanti sa Dzejkom i pokupice nekog QB-a u narednim rundama, mozda AJ McCarron-a ili Aaron Murray-a. Ima tu jos talenata i ne boli da se saceka ako grade strpljivo.
:OAK: 5. Teddy Bridgewater, QB
Covek po vecini strucnjaka siguran kvoterbek koji ima mesta da napreduje. Iako ja ne mislim da je on toliko dobar koliko ga hvale mislim da bi se lepo uklopio u Oaklend.
:STL: 6. Od Atlante- Sammy Watkins, WR
Covek koji bi bio pravi vodja ocajne kompanije hvataca u St. Louisu. Logican pik ako mene pitate.
7. Khalil Mack, OLB
Lovie Smith voli odbranu. Ovaj covek je najbolji na draftu, to je to.
8. Dereck Carr, QB
Potpisali su Kasela ponovo, ali i dalje im treba QB, jer Kasel nije ni blizu QB-a. Carr nije bacao na kombajnu, ali mislim da zasluzuje ovo mesto vise od Tajh Boyda i slicnih momaka. Mozda budu cekali kasnije runde za QB-a, ali sumnjam.
9. Ha Ha Clinton Dix, S
Otiso im je Byrd, logicna zamena.
10. Justin Gilbert. CB
Treba ljudima korner, deces boljeg?
11. Kony Ealy, DE
Ovoj odbrani bi DE pomogao vise nego ista po meni. Fali im i QB i RB, ali ima tih talenata i u narednim rundama. Da se ja pitam gradio bi ovaj tim oko odbrane, ne oko napada.
12. Zack Martin, OT
Ofanzivna linija 2013, boze blagi. Logican potez je uzeti kompletnog igraca. Zack Martin je covek koji se pokazao i u trcanju i u pas protekciji. Pravi ''fit'' ako mene pitate.
:STL: 13. Calvin Pryor, S
Jako dobra defanzivna linija, jos kad bi neko mogao da presece lopte koje budu lose bacene zbog tog pritiska. Pravi covek za to ?
14. Dee Ford, DE
Otisao Julius. Dee Ford je covek koji moze najbolje da ga zameni u celoj klasi. Po meni je mozda on i bolji od Clowney-a.
15. Mike Evans, WR
Otisao Sanders. Logicna zamena Evans. Covek je Calvin Johnson white edition. Ne mozes sa njim da pogresis.
16. Ryan Shazier, OLB
Uzasna odbrana Dalasa 2013 preti da bude jos gora od kako su otpustili DeMarkusa. Daj boze da moze da se popravi, Ryan Shazier bi bio solidna zamena, dugorocno mozda i bolji od Ware-a.
17. Bradley Roby, CB
Covek koji ima super brojeve sto se tice visine, tezine itd. Richard Sherman like. Jedini njegov problem je sto juri intersepsne, ali to nije velika mana.
18. Marqisee Lee, WR
Eric Decker ne moze da bude jedini covek koji ce da hvata lopte. Markis Li je zmaj. Nema greske sa njim.
19. Morgan Moses, OT
Incognito-Martin situacija je dovela do toga da majami mora da uzme OL u prvoj rundi. Moses je covek koji moze da igra oba tekla i prilicno je prilagodjen na napad trcanjem kao i na napada kroz vazduh. Pravi All-Arounder.
20. Anthony Barr, OLB
Dansby otisao u klivlend. Velika rupa da se popuni, mora prva runda LB.
21. Louis Nix III, DT
BJ Raji je dobio novi ugovor, mada je on uzasan u zadnje dve sezone. Ovo je pravi covek za GB.
22. Darqueze Dennard, CB
Ne moze Boykin sam da cuva ceo teren. Dennard bi pomogao ovom ocajnom sekondariju.
23. Brandin Cooks, WR
Nemaju ljudi hvataca, ovaj decko je munja. Mogao bi kod njih da zavrsi.
24. Jason Verrett, CB
Tim sa jakom odbranom, ali slabim sekondarijem. Korner prva runda sigurno.
:SD: 25. Eric Ebron, TE
Antonio Gates polako zavrsava, coveku treba zamena. Eto je.
26. CJ Mosley, LB
Uz Densbija fali jos jedna zamena za Jacksona koji je otisao u Indy. Idealna zamena.
27. Carlos Hyde/Tre Mason, RB
Sproles je otisao u Iglse, RB-ovi su svi krajnje prosecni. Carlos Hyde je najbolji RB u klasi zajedno sa Tre Mason-om. Logican izbor.
28. Odell Beckham, WR
Steve Smith otisao, trazi se franchise WR. Odell Beckham bi mogao da bude odgovor.
29. Timmy Jernigan, DT
Vilfork oce napolje, linija na teklu klimava. Moje resenje. Talentovan, a lenj decko. Videcemo.
30. Allen Robinson, WR
Hvatac koji se pokazao sjajnim, dobro oruzje uz solidnu kompaniju hvataca. Fali im sejfti zbog odlaska Whitnera, ali snacice se u drugoj-trecoj.
31. Trent Murphy, DE
Uz DeMarkusa, Vona Milera i Wolfe-a ovaj igrac bi cinio jednu od najjacih odbrana 2014-e. Sjajan pick ako mene pitate.
32. Austin Serefin-Jenkins, TE
Sta dati timu koji sve ima? (Da, glupo je kada ja to kazem) Austin Serefin je lokalac, zasto mu ne ispuniti san i dovesti ga u tim kojem ce biti vecno veran. Talenat mu ne fali, samo nije na kombajnu ucestvovao. Ako ne uzmu OL moraju njega.
Primedbe molim.